NyhetsbrevPriser og levering
CEWE FOTOBOK - Mitt liv
Kundeservice
Mandag - fredag: 9:00 - 22:00**
Søndag: 14:00 - 22:00**
Telefon: 21939701

Kundeservice
Mandag - fredag: 9:00 - 22:00**
Søndag: 14:00 - 22:00**
Telefon: 21939701
Team Rynkeby

Team Rynkeby


CEWE Norge har i 2018 valgt å sponse det nordiske veldedighetsprosjektet Team Rynkeby. Team Rynkeby samler inn penger til barn med kritiske sykdommer i hele Norden. Størstedelen av pengene går i 2018 til å støtte kreftsyke barn via Barnekreftforeningen og barn med lungesykdommer via Barnelungeforeningen. I Norge, Sverige og Finland blir det samlet inn til lokale organisasjoner som støtter barn med kreft, mens Team Rynkeby på Færøyene både samler inn til barn med kreft, barn med lungesykdommer og barn med hjertesykdommer.

Team Rynkeby er Nordens største veldedighetssykkellag. Pengene Team Rynkeby samler inn, går alle til å hjelpe syke barn. Hver enkelt av deltagerne på Team Rynkeby dekker sine egne utgifter, mens Rynkeby Foods A/S og God Morgen® dekker de sentrale kostnadene til selve prosjektet. Dermed går alle bidrag direkte til organisasjonene Team Rynkeby samarbeider med. Team Rynkeby er f.eks. hovedsponsor for Barnekreftforeningen og Barnelungeforeningen. Bidraget deres betyr at fondene bl.a. kan ha fokus på forskning innen barnekreft og dermed være med til å forbedre vilkårene for barn med kreft.

Team Rynkeby startet i 2002, da 11 trimsyklister som hadde tilknytning til juicebedriften Rynkeby Foods A/S valgte å sykle til Paris for å få trim og for å oppleve innspurten i Tour de France. Deltagerne fra Team Rynkeby hadde samlet sponsorer til turen; de hadde samlet inn så mye, at de fortsatt hadde penger til overs da de kom hjem. De bestemte seg derfor for å donere pengene til barnekreftavdelingen på Odense Universitetshospital i Danmark. Dette har nå blitt en fast tradisjon: Hver juli sykler Team Rynkeby til Paris for å samle inn penger til barn med en kritisk sykdom. I dag er det 1.900 syklister og 450 hjelpere fordelt på 48 lokallag fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Færøyene og Island. Siden deres aller første sykkeltur til Paris, har Team Rynkeby-foreningen samlet inn over 320 mill. kr. til alvorlig syke barn i Norden. I 2017 alene samlet Team Rynkeby inn ca. 80 mill. kr. til kampen mot barnekreft i Danmark, Sverige, Finland, Norge og Færøyene. Ca. halvparten av disse pengene gikk til Barnekreftforeningen og Barnelungeforeningens kjempejobb for barn med kritiske sykdommer og familiene deres.

Hos CEWE Norge er vi som gullsponsor glade for og stolte av å kunne støtte Team Rynkebys store innsats med å samle inn penger, så barn med kritiske sykdommer og familiene deres kan få hjelp og støtte.
Bingo Banko
Bingo Banko

Team Rynkeby Østjylland


I løpet av året arrangerer de lokale avdelingene av Team Rynkeby forskjellige begivenheter til fordel for syke barn og familiene deres. I Østjylland støtter vår danske avdeling, CEWE Danmark, Team Rynkebys innsamlingsbegivenhet BINGO BANKO for Barnekreftforeningen med premier til en verdi av 5000 kr. Begivenheten bygger på et populært dansk TV2-program med samme navn, og henvender seg til barn og barnefamilier. Det er derfor ikke kun bingo i tradisjonell forstand: I tillegg til å få fulle rekker og rader, har deltagerne mange andre muligheter for å vinne kule premier. Spillet blir styrt av to verter som trekker numrene på gøyest mulig måte. Samtidig er det underholdning for store og små, fra det øyeblikket deltagerne kommer inn døren på Sagverket i Aarhus og hele veien gjennom ettermiddagens program. Hele overskuddet fra bingoen går til Barnekreftforeningen.

I Østjylland arrangerer den lokale avdelingen f.eks. også gåturer i Mols Bjerge, hvor deltagerne kan velge mellom 10 og 20 km turer i det vakre landskapet samt foredrag om sunn kost. På Sjælland har de bl.a. 8 timers spinning til inntekt for Barnekreftforeningen, hvor man kan delta i lag på opptil 8 personer. Felles for alle begivenhetene er at alle inntektene fra billettsalget går til Barnekreftforeningen. Alle guider, instruktører, foredragsholdere osv. donerer tiden sin, så det er veldig få – hvis noeni det hele tatt – kostnader forbundet med å ha begivenhetene. Det betyr at de lokale avdelingene av Team Rynkeby kan donere hele inntekten til barn med kritiske sykdommer.
Team Rynkeby

Team Rynkeby Skoleløpet


I tillegg til de lokale arrangementene og hovedbegivenheten i form av sykkelløpet til Paris, arrangerer Team Rynkeby fredagen før påskeferien også et løp for skoler i hele Norden. Her kan elevene få familie, venner og lokale bedrifter til å støtte dem med mindre pengebeløp per runde eller kilometer de løper. Team Rynkeby Skoleløpet fungerer ellers som et tradisjonelt løp, hvor elevene i løpet av en time eller to skal løpe så langt som mulig. Fokus er ikke på at elevene skal konkurrere mot hverandre om hvem som kan løpe lengst eller samle inn flest penger. Det er derimot på å vise elevene hvordan mange små bidrag kan gjøre stor forskjell for veldig mange mennesker. Elevene får lov til å merke hvordan det er å være en del av et stort, nordisk fellesskap som jobber mot et felles mål på tvers av klasser, skoler og landegrenser. Det er derfor ikke et spørsmål om hvor mye den enkelte kan samle inn, men hvor mye gruppen som helhet kan bidra med. Team Rynkeby tilbyr skolene i forbindelse med løpet undervisningsmaterialer til forskjellige klassetrinn om kritisk sykdom blant barn. Formålet er å spre budskapet om hvorfor det er viktig å ha friske lunger, og hvorfor elevenes innsats den siste fredagen før påske gjør en stor forskjell.

I Norge går alle de innsamlede pengene fra Team Rynkeby Skoleløpet til Barnelungeforeningen, mens pengene i Sverige, Danmark og Finland går til lokale barnekreftorganisasjoner. Barnelungeforeningen forplikter seg til at minst 70 % av de innsamlede midlene skal gå til forskning på kritiske lungesykdommer blant barn. De resterende ca. 30 % går til aktiviteter for barna og familiene deres samt til å opplyse og informere om lungesykdommer blant barn. I 2017 kunne Team Rynkeby Skoleløpet donere 13,4 millioner kroner. I 2018 meldte mer enn 211.000 skoleelever fra 341 skoler seg på løpet den siste fredagen før påske.
Team Rynkeby

Barnekreftforeningen og Barnelungeforeningen


Barnekreftforeningen ønsker at alle barn skal overleve kreft og leve et liv uten varige mén. Barnekreftforeningen retter derfor størstedelen av donasjonene sine til forskning på diagnostikk og behandling av barnekreft. De støtter også barna og familiene deres med opplevelser som kan gi pusterom fra en hverdag preget av sykdom. Foreningen jobber også med å informere pårørende om sykdommen og på å dyktiggjøre leger og sykepleiere ved å gi dem muligheten for å bli med på faglige møter og konferanser.

Barnelungeforeningen er en selvstendig forening som ble stiftet etter initiativ fra Lungeforeningen i 2014. Barnelungeforeningen jobber for å øke livskvalitet og styrke det sosiale for barn med lungesykdommer og familiene deres. Dette gjør de ved å tilby rådgiving, nettverk, praktisk hjelp og aktiviteter for barna og familiene. Foreningen har også fokus på å styrke forskningen med henblikk på tidlig å kunne oppdage sykdommene, diagnostisere disse og gi best mulig behandling. De jobber også med å informere om og utdanne pasienter og pårørende, helsefaglig personale og den generelle befolkningen i hvor viktig det er at vi passer godt på lungene våre.

Du kan lese mer om Team Rynkeby og arbeidet deres for å forbedre vilkårene for barn med kritiske sykdommer her